“Kako prestati sa samosabotažom?” – predavanje

Kroz prepoznavanje načina na koji sami sebe sabotiramo, učvršćivanja vlastitih snaga koje proizlaze iz autentičnog sebstva i kratkim maindfulnes vježbama koje aktiviraju naš potencijal, možemo postati svjesniji sebe, zadovoljniji svojim životom, sretniji i produktivniji. 

Svatko od nas rođen je kao prekrasno i cjelovito biće. U najranijoj dobi točno smo znali da smo savršeni! Ali nakon toga započinje proces zaboravljanja sebe i prilagodbe na okolnosti u kojima odrastamo. Da bismo se prilagodili i preživjeli, mi stvaramo Sabotere koji će nas pratiti do kraja života kao vjerni suputnici. Saboteri nas u najranijoj dobi štite od povreda i imaju svoju ulogu u našem preživljavanju, no kasnije kroz život postaju prepreka do ispunjenog i sretnog života.  

S druge strane, naše autentično Ja koje zaboravljamo u najranijoj dobi tu je da podrži naše snove, želje i potrebe kroz kreativnost i empatiju prema sebi i drugima. Duboko zakopano ispod Sabotera, teško ga čujemo i još teže aktiviramo. 

Kao posljedica djelovanja Sabotera javlja se okrivljavanje, izbjegavanje, odugovlačenje, perfekcionizam, nedostatnost, općenito nezadovoljstvo… Svaki od njih deset sa sobom donosi neka ponašanja koja nam više ne služe. Loša je vijest da ih svi imamo. No, dobra je vijest da ipak ima nade za sretan i ispunjen život.

Prijavite se na: “Kako prestati sa samosabotažom?” predavanje